13.2.11

I've got you a date with Botticelli's niece


Είναι μάλλον απίθανο να έχετε περπατήσει στην πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή, την ιστορική γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας, και να μην έχετε προσέξει αυτή τη γιγαντοτοιχογραφία.

Κι αν αναρωτιέστε ποιος την έφτιαξε, θα σας πω αμέσως.
Ο Αλέξανδρος Βασμουλάκης την έφτιαξε.
Με ακρυλικά, το 2004, στα πλαίσια του Athens by Art, λίγο πριν την Ολυμπιάδα.
Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε το 1980, σπούδασε στη σχολή καλών τεχνών και η δουλειά του καθότι πολύ χαρακτηριστική, είναι εύκολα αναγνωρίσιμη.
Πολλά έργα του ομορφαίνουν την πρωτεύουσα (κτίριο Ζολώτα στην Καλλιρόης, προσφυγικά στην Αλεξάνδρας, θέατρο "Χώρα" κτλ) αλλά και πόλεις του εξωτερικού.
Αν θέλετε να δείτε ό,τι έχει κάνει ως τώρα, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Αλέξανδρου

Αν πάλι θέλετε να δείτε τη δουλειά του από κοντά, σας λέω πως από μεθαύριο, 15 Φεβρουαρίου και ως τις 24 Μαρτίου, ο Αλέξανδρος θα εκθέσει την καινούργια του συλλογή στη γκαλερί Αντωνοπούλου (Αριστοφάνους 20, Ψυρρή, 4ος ορ).
Στην τρίτη αυτή ατομική του έκθεση με τίτλο "σου 'χω ένα ραντεβού με την ανιψιά του Botticelli", ο καλλιτέχνης θα μας παρουσιάσει γυμνά γυναικεία πορτραίτα, εμπνευσμένα από τη μετα-αναγεννησιακή περίοδο.
Να πω πως ακριβώς πριν δυο χρόνια, την προηγούμενη φορά που η ίδια αίθουσα τέχνης φιλοξένησε δουλειά του... δεν έμεινε ούτε ένας πίνακας απούλητος! 
 
Ο Αλέξανδρος λέει πως περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο τον ενδιαφέρει η επικοινωνία με τους ανθρώπους. Και λέει αλήθεια!
Το κινητό του είναι +30 6945-075876 και το e-mail του vasmou@gmail.com.
Αν δοκιμάστε να τον βρείτε θα δείτε πόσο πρόθυμα θα ανταποκριθεί, είτε βρίσκεται στην Αθήνα, είτε στο Βερολίνο, όπου του αρέσει επίσης να ζει και να δουλεύει...