21.4.11

Θέκλα & Κυριάκος


Εκείνη, είναι γνωστή ως το κορίτσι με τα γένια. Ως η star που ηγείται ενός καλλιτεχνικού σχήματος, το οποίο αποτελείται από την ίδια, τον τραγουδιστή Ασώματο (όνομα και πράμα), τον Κυριάκο, γόη άγριων ερπετών (συγκεκριμένα της Ρίτας που είναι μεν ερπετό, αλλά διόλου άγριο), τη Ρίτα (ένα ευμεγέθες άκακο φίδι) και τον Γαβρίλη, τον θαυματοποιό, που κατά κύριο λόγο φυσάει φωτιές.

Η γνωριμία της Θέκλας με τον Κυριάκο ξεκίνησε ως επαγγελματική συνεργασία, γνωρίστηκαν δηλαδή στο θίασο. Ο δεσμός τους ουσιαστικά δε θα υπήρχε αν η Θέκλα δεν ανάγκαζε με ποικίλους τρόπους τον Κυριάκο να ικανοποιεί κατ’ επανάληψη την ακόρεστη σεξουαλική της επιθυμία. Ο Κυριάκος «τρέμει» τη Θέκλα και μένει μαζί της κυρίως επειδή τη φοβάται. Λέτε τώρα εσείς «άει καλέ, αυτά δε γίνονται παρά μόνο στην αχαλίνωτη φαντασία του Αρκά».

Επιμένετε; Δε γίνονται λέτε ε; Όταν ο Αρκάς σκιτσάριζε τη Θέκλα, το 1983, ίσως και να μη γινόντουσαν. Σήμερα όμως, σχεδόν 30 χρόνια μετά, οι άντρες έχουν εκθηλυνθεί σε τρομακτικό βαθμό, ενώ το «έλα στο καμαρίνι μου!» είναι πλέον η πάγια γυναικεία τακτική και μάλιστα σχεδόν στην προστακτική. Κι αν αναρωτηθούμε στα σοβαρά ποιος φοβάται τελικά περισσότερο; ο Γιάννης το θεριό ή το θεριό το Γιάννη ...μάλλον θα καταλήξουμε πως στην ιστοριούλα μας ο Γιάννης αγνοείται. Υπάρχει μόνο το θεριό!

Τι να πω; Θα φταίει μάλλον που μας ψεκάζουνε. Ναι, μια φίλη μου επέμενε τις προάλλες πως μας ψεκάζουν λέει και γι’ αυτό είμαστε έτσι πειθήνιοι και δεν αντιδρούμε σ’ αυτά που συμβαίνουν. Κι ένας φίλος μου την ακριβώς προηγούμενη μέρα επέμενε πως μας σκοτώνουν! Βρε, πως μας σκοτώνουν; Δεν πας στη δουλειά σου, δε γυρνάς; Όχι λέει μας σκοτώνουν και να διαβάζω πιο προσεκτικά το αστυνομικό δελτίο! Στο τέλος τσαντίστηκε κιόλας και μου το ’κλεισε. Κι είναι και σπουδαγμένα παιδιά. Με θέσεις ευθύνης και οι δύο. Μεταξύ τους δεν έχουν σχέση. Μόνο που είναι συνομήλικοι. Ούτε που γνωρίζονται όμως. Κρίμα, αν τους είχα γνωρίσει νωρίτερα, ίσως να ’χαν ταιριάξει. Το «μας σκοτώνουν» απ’ το «μας ψεκάζουν» δεν απέχουν πολύ. Είναι σαν να λέμε Σύνταγμα-Πανεπιστήμιο. Μια στάση. Τι τα θες; Πολύ αργά. Η κοπέλα παντρεύτηκε άλλον. Καλό παιδί αυτός ο άλλος, λογικό και μετρημένο. Προσπαθεί με ιώβειο υπομονή να πείσει τη γυναίκα του πως τα τρελά που λέει δε στέκουν. Του κάκου!

Τέλος πάντων, δε μας νοιάζει αυτό. Ούτε μας νοιάζει που όσοι φίλοι μου δεν έχουν φύγει εκτός... έχει αρχίσει λίγο-λίγο και τους τη σβουράει. Σ’ αυτό το επεισόδιο παιδιά, να συγκεντρωθούμε λίγο, ψάχνουμε το θηριοδαμαστή. Αν βρει κανείς κάτι σε θηριοδαμαστή, παρακαλείται να ενημερώσει. Έχουμε το θεριό και προτιθέμεθα να το κρατήσουμε απασχολημένο μέχρι να δηλώσει ο θηριοδαμαστής το παρόν, αλλά κι αυτός να ’ρθει κάποια ώρα να το πάρει το θεριό να τελειώνουμε, ε; Μη μας το αφήσει πεσκέσι εφ' όρου ζωής. Να το φιλοξενήσουμε είπαμε, όχι να το παντρευτούμε το θηρίο. 

Α και μια απαραίτητη διευκρίνηση: Κυριάκο δε θέλουμε. Αν είναι για Κυριάκο... το θεριό ευχαριστεί και λέει πως τα καταφέρνει μια χαρά και μόνο του.