5.5.11

φτου σου, μη σε ματιάσω!


Το τεφαρίκι της φωτογραφίας το λένε Omar, είναι 30 ετών κι επίσης είναι ο δευτερότοκος γιος του Osama. Της γνωστής οικογενείας των Laden, βεβαίως. Ο πρωτότοκος γιος του διασημότερου τρομοκράτη στον πλανήτη λέγεται Ola, εργάζεται στη Τζέντα ως διαφημιστής και ζει μια αξιοπρεπή και ήσυχη ζωή, χωρίς όμως ποτέ να έχει απαρνηθεί τον πατέρα του.

Τούτον εδώ, τον Omar στη φωτο τον βλέπετε χεράκι-χεράκι με τη μαμά του... πλάκα κάνω, δεν είναι η μαμά του, αν και θα μπορούσε, είναι η κατά 22 χρόνια μεγαλύτερη σύζυγός του, ονόματι Zaina, η οποία έχει κάνει άλλους πέντε γάμους και έχει αποκτήσει ήδη πέντε εγγόνια. Κάποια μέρα την είδε ο Omar, την αγάπησε και την πήρε. Τρελόσωγο, μην ψάχνεις.

Ο Omar δέκα χρόνια τώρα απαρνιέται τον μπαμπά του. Αντί να πει, «ο μπαμπάς λένε πως έριξε δυο κτίρια, για μένα θα λένε πως έριξα είκοσι δυο»... αυτός πάει σε κάθε χώρα που τ’ αρέσει και ζητάει πολιτικό άσυλο, φωνάζοντας «Απεταξάμην, απεταξάμην!»

Απ’ όλα του τα ρεζιλίκια, αυτό που εμένα μ’ εκνευρίζει περισσότερο είναι πως εκατομμυριούχος άνθρωπος, δύο αγγλικά της προκοπής δεν κατόρθωσε να μάθει. Παλαιότερα, είχε δώσει μια συνέντευξη στο ABC (καλά, έχει δώσει πολλές, που τον χάνεις που τον βρίσκεις στα κανάλια είναι ο Omar) για τον μπαμπά του και ιδού τι είπε το καμάρι της οικογένειας: «My father is very kind man. And he very sorry when he do something like 11th September …he believes if he put two buildings down, maybe some people, little will die, but millions other will save. He believed that».

Η κορυφαία δήλωσή του όμως ήταν πριν 3 χρόνια στο CNN. Είπε τότε: «I try and say to my father: 'Try to find another way to help or find your goal. This bomb, this weapons, it's not good to use it for anybody». Να ’σαι ο Osama και να ’χεις αυτό εδώ απέναντί σου να σου λέει «μπαμπά, μην παίζεις με τα όπλα, δεν είναι καλό!». Πάνω που αναρωτιόμουν πως και δεν τον έσφαξε καμιά ώρα στο γόνατο το γιο ο Osama (άλλωστε έχει άλλους δεκαοκτώ), διάβασα πως όταν δεν τον έστελνε στην πρώτη γραμμή του πολέμου στο Αφγανιστάν, προσπαθούσε να πείσει τον Omar να λάβει μέρος σε αυτοκτονικές επιθέσεις. Λογικό. Συγνώμη, λογικό!