10.3.12

I think you can manage it!

Doorpost Film Project, 19.09.09


Νέοι, ωραίοι, αγαπημένοι, ταλαντούχοι και πλέον αναγνωρισμένοι.
Ο λόγος για το ζευγάρι της φωτογραφίας, τον Joshua και τη Rebekah Weigel, που χαμογελούν πανευτυχείς, κρατώντας το έπαθλο των εκατό χιλιάδων δολαρίων, για την μικρού μήκους ταινία τους «the butterfly circus». Αυτή ήταν η πρώτη διάκριση του φιλμ, τον Σεπτέμβριο του 2009. Το δημιούργημά τους όμως, συμμετείχε σε διάφορα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και απέσπασε συνολικά επτά πρώτα βραβεία.  

Η ταινία διαδραματίζεται στην Αμερική της δεκαετίας του ’30, την εποχή δηλαδή της παγκόσμιας ύφεσης, που ακολούθησε το χρηματιστηριακό «κραχ», το οποίο σημειώθηκε στις ΗΠΑ, το 1929.
Κι όπως προδίδει ο τίτλος της, ο θεατής παρακολουθεί ένα τσίρκο. Αυτό είναι το φόντο για μια ιστορία ανθρώπινη και τρυφερή, που αναποδογυρίζει πανέξυπνα το αμερικάνικο όνειρο, χαρίζοντας στον θεατή το πιο χρήσιμο απ’ όλα, την ελπίδα.

Ο Joshua με τη Rebekah, που φέτος συμπληρώνουν δεκάξι χρόνια γάμου, ζουν φτιάχνοντας ταινίες. Είναι οι παραγωγοί, οι σεναριογράφοι, ενίοτε οι σκηνοθέτες, οι ηθοποιοί... Το butterfly circus συγκεκριμένα, σκηνοθετήθηκε από τον Joshua. Μαζί του, εκτός απ’ την Rebekah, δουλεύουν συνήθως και στενοί συγγενείς, όπως οι Sydney, Judah και Sylas. Προφανώς τα παιδιά, κάτι έκαναν καλά κι έφτασαν εδώ που έφτασαν. Αν είστε περίεργοι να δείτε τι ακριβώς είναι αυτό, διαθέστε είκοσι λεπτά και παρακολουθήστε το έργο τους στο video που ακολουθεί. Ε, μετά πια... θα ξέρετε.