28.5.12

στην ψυχιατρική αυτό λέγεται «αναπλήρωση»!




Πριν τέσσερις μέρες, κάπου στο Πόρτλαντ, στη μακρινή Αμερική, ένας νέος, ονόματι Isaac έκανε πρόταση γάμου στην καλή του, μ’ έναν ομολογουμένως πρωτότυπο, ευφάνταστο τρόπο. Η Amy, μέλλουσα νύφη πλέον, καταευχαριστήθηκε το happening. Και ποια κοπέλα στη θέση της δε θα το απολάμβανε άλλωστε; Διότι ο Isaac δεν της πρότεινε απλώς να τον παντρευτεί, αυτός οργάνωσε μια κανονική υπερπαραγωγή!

Χίλια μπράβο στους γονείς του Isaac αλλά και σ’ όλους τους συμμετέχοντες! Άξιοι όλοι! Προ ολίγου, καθώς έβλεπα το βίντεο, ενθουσιάστηκα! Νόμιζα βέβαια πως ο γαμπρός ήταν το παλικάρι στο πρώτο πλάνο, που μιλάει στην ανυποψίαστη κοπέλα. Κι ενώ συμμεριζόμουν τη χαρά της, στο τέλος το γκρουπ των φίλων παύλα συγγενών παύλα χορευτών, άρχισε ν’ ανοίγει κι εμφανίστηκε ο πραγματικός γαμπρός. Που, παρά τη χαρμόσυνη περίσταση, τη φυσιογνωμία και τον σωματότυπό του, διάλεξε να ντυθεί και στα μαύρα μέρα μεσημέρι, ο Θεός ξέρει για ποιο λόγο.

Έτσι λοιπόν όπως πλησίαζε την Amy, περπατώντας αργά-αργά, θεόρατος, όπως τέλος πάντων είναι και μαυροφορεμένος... σκιάχτηκα κομμάτι. Κι όταν πια γονάτισε κι άρχισε να λέει τι της έλεγε... πάει τ’ όνειρο... συνετρίβη! Παρά ταύτα, η κοπελιά τον αγαπάει φαίνεται και θα τον πάρει. Του συγχωρεί δηλαδή το ψυχαναγκαστικό του πράγματος. Λέω που της κουβάλησε ένα λόχο ανθρώπους, άρα να του αρνιόταν αποκλείεται.

Και ίσως και να της βγει σε καλό τελικά. Ξέρω ’γω; Η αναπλήρωση, δηλαδή η τακτική του να απομακρύνει κανείς την προσοχή του άλλου από εκεί όπου αισθάνεται πως υστερεί και η ανάπτυξη δεξιοτήτων που υπερκαλύπτουν τυχόν μειονεξίες, είναι αλήθεια πως κάποιες φορές καταλήγει σε πανέμορφα στιγμιότυπα. Να ζήσουν άρα τα παιδιά και η δική μου ευχή είναι ο Isaac να συνεχίσει να είναι τόσο πολύ δημιουργικός και μετά από τα πρώτα χρόνια του έγγαμου βίου. Ναι ξέρω, είμαι λίγο πικρόχολη απόψε. Λόγω βροχής. Θα μου περάσει. Δείτε το βίντεο. Είναι απολαυστικό!