31.12.12

2013, the love year!

η φωτο δείχνει τη μισή αλήθεια! γιατί άμα το στρώσεις αυτό γίνεται love. μπέσα! δες δυο αναρτήσεις πιο κάτω και θα το διαπιστώσεις ;)


Ο Νόμος λέει πως οτιδήποτε ωραίο, μάλλον οτιδήποτε εξαιρετικά ωραίο στη ζωή αυτή, τη στιγμή που απλώνεις το χέρι και το κάνεις δικό σου, αυτομάτως το χάνεις. Είναι δηλαδή να θες αλλά να μην πιάνεις. Κακώς άρα που δε μας δίνουν ήδη απ' το μαιευτήριο από ένα προειδοποιητικό σημείωμα: «ΜΗΝ ΑΓΓΙΖΕΤΕ!»

Βέβαια, μας το μαθαίνουνε μετά. Όλοι θυμόμαστε το διδακτικό παράδειγμα με το μήλο... Το μήλο, καλέ. Που ’ρθε ο Άλλος κι έριξε στο Βλάκα μια μπάλα κι ο Βλάκας άρχισε να τρέχει ξοπίσω της. Κι ο Άλλος τότε έδωσε στην υποτιθέμενη Έξυπνη ένα κλαδευτήρι με ρουμπίνια πάνω κι ύστερα την πήγε βολτίτσα ως το δέντρο κι αστράψαν τα ματάκια της... Δεν; Χμ... καλά, διάλειμμα μισού λεπτού για διαφημίσεις και συνεχίζουμε: 


Ντάξει τώρα; Είναι λοιπόν τρεις. Βασικά, τέσσερις είναι, αλλά ο τέταρτος δε φαίνεται, το παίζει ανυπάρκτου. Άρα, έχουμε και λέμε: Ένας ο «ορατών τε πάντων και αοράτων», δύο ο μπούφος με τη φραπεδούμπα που άμα δει μπάλα ξεχνάει τ’ όνομά του, τρεις αυτή που ό,τι γυαλίζει το ποθεί και τέσσερις ο Άλλος που για να αντέχει τόσα χρόνια να κοντράρει τον Μεγάλο, ε, πα να πει δεν είναι κάνας τυχαίος. 

Κι επειδή ο Άλλος δεν έχει τον σνομπισμό που έχει ο Μέγας, δηλαδή άμα λάχει τον χουφτώνεις κιόλας κι επειδή είναι μια χαρά γοητευτικός, που σημαίνει το λαλάει ωραία και μαζί του τα γούστα τελειωμό δεν έχουνε... τον βγάλανε Φίδι για να τρομάζουν τα περισσότερα παιδάκια και να μην πηγαίνουνε κοντά, γιατί είν’ ζημιάρης. Αν όμως πρόκειται για κινεζάκια, το πράμα αλλάζει. Στην Κίνα το φίδι συμβολίζει τη σοφία. Γιατί; Στην πραγματικότητα, για τον ίδιο λόγο που εδώ μας κάνει «τζιζ»: επειδή το φίδι ξέρει!

Ερώτηση τώρα: ποιανού η χρονιά καταφθάνει σε λίγες ώρες; Το 2013 θα μας μπει, θυμίζω. 13, έτσι; Αν ήμασταν στην Ιταλία θα μέτραγε για γούρικο. Εδώ όχι και τόσο. Ποιος λοιπόν από τους τέσσερις είναι πιο πιθανό να έχει την τιμητική του για έναν ολόκληρο χρόνο; Ο «Εγώ τα έχω πλάσει όλα κι εμένα θα υπακούτε, μη σας πάρει ο διάολος!»; Ο «τώρα δε μπορώ, βλέπω την ομαδάρα»; Η «ψάχνω άντρα με λεφτά αισθήματα»; Ή μήπως o «Μεγάλε, πάνε δες αν έρχομαι, ψιτ μαλάκα, εσύ πάρε μια μπάλα και... κοπελιά, να σου δείξω κάτι;»;

Οέο;