1.12.12

an officer and a gentleman!

Larry, 25 ετών, αστυνομικός στη Ν. Υόρκη

Ο εικονιζόμενος νεαρός είναι πλέον γνωστός στο διαδίκτυο ως "αξιωματικός και τζέντλεμαν". Ο λόγος; Κάτι που έκανε ο Lawrence de Primo (για τους φίλους, Larry) μια παγωμένη νύχτα πριν δυο βδομάδες, εν ώρα υπηρεσίας. Κανείς δε θα ήξερε για το περιστατικό, αν το βράδυ της 14ης Νοεμβρίου, μια κοπέλα από την Αριζόνα, η Jennifer Foster, που έκανε τουρισμό στη Ν. Υόρκη μαζί με τον σύζυγό της, δεν είχε τη λαμπρή ιδέα να απαθανατίσει το στιγμιότυπο με την κάμερα του κινητού της και δεν είχε εν συνεχεία φροντίσει να στείλει τη φωτογραφία μαζί με ένα συγχαρητήριο μήνυμα, στη σελίδα της νεοϋρκέζικης αστυνομίας στο facebook. 

Αυτό που συγκίνησε τόσο τη Jennifer ήταν τα λόγια που άκουσε να λέει ο Larry σε έναν κυριολεκτικά ξεπαγιασμένο, ξυπόλυτο άστεγο: «Έχω για σένα ισοθερμικές κάλτσες κι ένα ζευγάρι μπότες παντός καιρού. Ας τα βάλουμε, θα σε φροντίσουν». Ύστερα, χωρίς να έχει αντιληφθεί πως κάποιος τον παρακολουθούσε, γονάτισε για να βοηθήσει τον ξυλιασμένο άγνωστο να φορέσει ό,τι του είχε μόλις αγοράσει από το μαγαζί ακριβώς πίσω του. Αργότερα, που το θέμα πήρε διαστάσεις, ο ωραίος τυπάκος είπε στους δημοσιογράφους: «εγώ φορούσα δύο ζευγάρια κάλτσες και πάλι τα πόδια μου ήταν παγωμένα... ένιωσα απλώς πως έπρεπε να τον βοηθήσω... δε σκέφτηκα καθόλου τα χρήματα».

Η φωτογραφία της Jennifer, μέσα σε δύο μόλις μέρες είχε ήδη μισό εκατομμύριο “like”. Πλέον, η καλοσύνη του Larry έχει κάνει το γύρο του κόσμου...