10.12.12

Steve the Greek



Παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα του ανθρώπου σήμερα. Σχήμα οξύμωρο δηλαδή, τόσο που δε θα επεκταθώ. Κι έλεγα το πρωί «για να δούμε τι έχει να λέει ο καλύτερός μου φίλος για την επέτειο». Το Google εννοούσα βέβαια. Καιρό τώρα το συστήνω ως τον καλύτερό μου φίλο. Δε λέω ψέματα. Είναι. Και με διαφορά. Το Google λοιπόν βεβαίως σημαιοστολίστηκε και πάλι σήμερα. Γιορτάζει όμως τα... 197α γενέθλια της Άντας Λάβλεϊς, κατάλαβες...  τρέχα γύρευε! 

Τη δέκατη τέταρτη φορά λοιπόν (ή δέκατη πέμπτη, δε θυμάμαι ακριβώς, γιατί εγώ μπαινοβγαίνω στο Google ολημερίς) που με πιάσανε τα γέλια βλέποντας τον σημερινό εορτασμό του Google για τα βαρυσήμαντα γενέθλια, σκέφτηκα «κάτσε ρε ’συ, πίσω απ’ αυτό, με στοίχημα υπάρχει ένα πολύ έξυπνο αγόρι!». Και φυσικά, βάλθηκα να το βρω αυτό το αγόρι που "ξέχασε" τη σημερινή γιορτή. Και... οποία αγαλλίαση! Το αγόρι δεν είναι μόνο έξυπνο, είναι κι όμορφο! (μεταξύ μας, κι αυτό εντολές εκτελεί, αλλά εγώ ως γνωστόν άμα βρω έναν ωραίο σταματάω, δεν ψάχνω άλλο)

Είναι λοιπόν ο σαραντάχρονος τυπάκος της φωτογραφίας, που μεγάλωσε στο Βανκούβερ, σήμερα ζει με τη γυναίκα και τους δυο γιους του σ’ ένα οικολογικό σπίτι στο Μπράιτον και εργάζεται στο Λονδίνο, ως ο δημιουργικός διευθυντής του Google, για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική.

Αλλά τα ευχάριστα δε σταματούν εδώ. Το παλικάρι λέγεται Στέφανος Βρανάκης, λέει εύστοχα πράματα, όπως για παράδειγμα πως «δεν υπάρχει κανένα νόημα στον επαναπροσδιορισμό του brand name της Ελλάδας, αν δεν έχουμε πρώτα συμφωνήσει σ’ έναν κοινό σκοπό ως έθνος», κατάγεται απ’ τα Σφακιά και σκέφτεται σε λίγα χρόνια να εγκατασταθεί με την οικογένειά του στην Κρήτη. 

Με δυο λόγια, το εύστροφο ομορφόπαιδο που ηγείται της g creative lab σε μια τεράστια γεωγραφική περιοχή, είναι Έλληνας. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί η στιφάδα που νιώθω όλη μέρα σήμερα στο στόμα για την παγκόσμια ανύπαρκτη γιορτή, σταθμίστηκε από λίγη εθνική υπερηφάνεια.