3.5.13

απίστευτο κι όμως αληθινό!


Αυτή η φωτογραφία φυσικά τραβήχτηκε στη διάρκεια των γυρισμάτων της τηλε-σειράς του Φράνκο Τζεφιρέλι "ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ", που προβλήθηκε πρώτη φορά το 1977.

Στις περίπου έξι ώρες της συνολικής διάρκειάς της, η βρετανο-ιταλική αυτή παραγωγή -που σημειωτέον, θεωρείται η μεγαλύτερη κινηματογραφική θρησκευτική παραγωγή- δίδαξε κατά το δη λεγόμενον τη γέννηση, τη ζωή, τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού.

Και τόσο πολύ ταύτισαν ως παιδιά οι τότε τηλεθεατές τον πρωταγωνιστή της, τον 69χρονο σήμερα, Άγγλο, Ρόμπερτ Πάουελ, με το πρόσωπο του Ιησού, που εξακολουθούν και ως μεσήλικοι να βλέπουν στο πρόσωπό του ηθοποιού τον Μεσσία.

Προ ολίγου διάβαζα σαστισμένη τα σχόλια που ακολουθούν στο facebook αυτήν εδώ τη φωτογραφία. Οι δυνάμεις που διακρίνονται στα γραφόμενα μερικών εκ των σχολιαστών, προκαλούν δέος!

Πρόκειται προφανώς για τη δύναμη της τηλεοπτικής εικόνας, τη δύναμη της θρησκευτικής προπαγάνδας και βέβαια την τερατώδη ανάγκη της ανθρώπινης ψυχής να καταλαγιάσει φόβους και τύψεις (οι οποίες επίσης φόβοι είναι, ενσταλαγμένοι ενδελεχώς).