17.5.13

Αθήνα, η πάμπλουτη πόλη μας!




Πλούσιος δεν είναι όποιος έχει λεφτά. Αν αυτό πιστεύεις, είσαι κακομοίρης και δε θα τα βρούμε ποτέ οι δυο μας. Άρα και να σου πω για τη βόλτα της Κυριακής… δε θα ’ρθεις κι ούτε που θα σ’ ενδιαφέρει. Θα το πω όμως για τους υπόλοιπους.

Μεθαύριο λοιπόν, οι atenistas θα βολτάρουμε σε μια Αθήνα πολύ πλούσια, αλλά άγνωστη στους πολλούς. Θα ξεκινήσουμε, πρώτα ο Θεός, στις έντεκα το πρωί απ’ το κατάστημα «φελιζόλ» (Άνθιμου Γαζή 9, στοά Καρύτση - όπισθεν παλαιάς βουλής) και θα περιηγηθούμε στα πιο ιδιαίτερα μαγαζιά και σε μοναδικές βιοτεχνίες, που θα ’ναι όλα ανοιχτά ειδικά για να μοιραστούν μαζί μας μυστικά της τέχνης τους.

Και μιλάμε για τέχνες άλφα-άλφα! Ιδού η λίστα με τα σημεία απ’ όπου θα περάσουμε, διαβάστε να ενθουσιαστείτε κι εσείς και να ’ρθετε μαζί μας:

Κολοκοτρώνη 30 - μαλλιά για πλέξιμο
Κολοκοτρώνη 49 - τροχιστής ψαλιδιών/μαχαιριών
 
Πλ. Αγίας Ειρήνης 5 - είδη ραπτικής
Χριστοκοπίδου 2, Ψυρρή - εργαστήρι ξυλογλυπτικής
Χριστοκοπίδου 8, Ψυρρή
- σιδηρουργείο/μηχανουργείο
Λουκά Νίκα 14 - οργανοποιείο Καρελλάς
Αριστοφάνους 28 - βιοτεχνία κηροπλαστικής
 
Αριστοφάνους 14 - χειροποίητα παπούτσια μπαλέτου
Παλλάδος 21, υπόγειο - εργαστήριο μπαούλων
Αγίας Ελεούσης 7, 1ος ορ. - ψάθινα καπέλα
Κακουργοδικείου 2 (γωνία Αθηνάς 17), υπόγειο - λευκοσιδηρουργείο 
Χρυσοσπηλιωτίσσης 7, 3ος ορ. – τσιγκογραφείο/χρυσοτυπείο
Ευριπίδου 1
- αμπαζούρ
Αριστείδου 10-12 (υπόγεια στοά) - παραδοσιακό τυπογραφείο
Σοφοκλέους 5 (στοά) - κουρείο
Σοφοκλέους 5 (στοά) - δισκοπωλείο

Θα δούμε άρα και θ’ ακούσουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Από πληροφορίες για τις γαλλικές «γκιπούρ», τις περίφημες πανάκριβες δαντέλες για τις οποίες δάκρυζαν οι κοπέλες των προηγούμενων δεκαετιών, μέχρι τα σπάνια εκθέματα ενός ιδιόκτητου μουσείου  παλαιών ψαλιδιών και μαχαιριών.  

Τώρα, όποιοι δεν μπορούν να είναι μαζί μας από την αρχή, κανένα πρόβλημα! Ας υπολογίσουν τους χρόνους και ας μας ψάξουν. Θα μας βρουν σίγουρα, ένα μαγαζί πιο πριν, ένα πιο μετά… κάπου στα πέριξ θα βρισκόμαστε. Αλλά και όσοι δεν μπορούν καθόλου να συμμετέχουν νωρίς, ας έρθουν έπειτα, στο πάρτυ. 

Στο τελευταίο σημείο συνάντησης, στο δισκάδικο «κασσέτα», Σοφοκλέους 5, εντός της στοάς, οι φήμες λένε πως απ’ τις τέσσερις το απόγευμα και μετά θα παίζουν τρελές μουσικές και… θα καεί το πελεκούδι!!!

πηγή: organosi 2.0