9.9.13

ένα μεγάλο μπράβο κι από μένα!!!



Τέτοιες μαύρες εποχές, που καταποντίζεται, εκ των ένδον, ο ελληνικός πολιτισμός (πρώτα φιμώθηκε η ΕΡΤ, εντός ολίγου μπαίνει λουκέτο στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου κι ο Θεός ξέρει ποια άλλη συνομωσία θα ακολουθήσει), το να επιστρέφουν Έλληνες έχοντας κατακτήσει έξω κάποιο σημαντικό βραβείο, είναι οπωσδήποτε μια ανάσα για όλους τους πατριώτες!

Ο λόγος για τον σκηνοθέτη Αλέξανδρο Αβρανά, που γυρνάει από τη Βενετία νικητής, με ένα ασημένιο λιονταράκι παραμάσχαλα. Σ’ αυτή του τη δουλειά, ο Αβρανάς πιστεύω πως κέρδισε τους πάντες, γιατί αποτύπωσε σε φίλμ ολόκληρη την τραγωδία της σημερινής Ελλάδας.  Όσο για τον Θέμη Πάνου, που αξιώθηκε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας, πέτυχε κάτι σχεδόν ακατόρθωτο, εκτόπισε μεγαθήρια, όπως τον Νίκολας Κέιτζ και τον Αντόνιο Αλμπανέζε.

Το Miss Violence, η φετινή ελληνική συμμετοχή στο εβδομηκοστό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της ονειρεμένης πόλης, κυριολεκτικά σάρωσε! Και μας έδωσε μεγάλη χαρά! Ευτυχώς για το έθνος, κάποιοι νέοι Έλληνες απ’ τους χώρους της επιστήμης και της τέχνης, είναι εξαιρετικοί σε ό,τι κάνει καθένας! Πρέπει όμως και να το αποδείξουν, εντός και εκτός συνόρων.

Οπότε, παίδες, δουλέψτε όσο πιο σκληρά μπορείτε! Γιατί ένας από ’σας θα είναι ο αμέσως επόμενος που θα τιμήσει την πατρίδα και θα μας κάνει, μέσα στη φαυλότητα των καιρών, να αισθανθούμε λίγη εθνική υπερηφάνεια…

υγ. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο σε καθέναν από τους συντελεστές της παραγωγής, γιατί φυσικά για να αποσπάσει μια ταινία δύο μεγάλα βραβεία σε διεθνή διοργάνωση, σημαίνει πως όλοι ανεξαιρέτως οι εμπλεκόμενοι έκαναν ό,τι καλύτερο.