9.9.13

RUINS




«Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι»!, ακούγεται να λέει στο ακόλουθο βίντεο μία από τις οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύτηκαν από τις επίσημες Αρχές και τα Μ.Μ.Ε. πριν ενάμισι περίπου χρόνο. Τότε είχαμε έρθει όλοι αντιμέτωποι με τον φασισμό που επικρατεί στη σημερινή Ελλάδα, ασχέτως αν συνειδητοποιούμε την έκταση της βλάβης και δραστηριοποιούμαστε αναλόγως, ή αν επιμένουμε να παραβλέπουμε όσα συμβαίνουν γύρω μας σαν να μη μας αφορούν.  

Στην περίπτωση αυτών των γυναικών, πράγματι αγνοήθηκε ολότελα από την πολιτεία πως δεν επρόκειτο για σκουπίδια, αλλά για ζωντανά, έμψυχα πλάσματα. Αυτή ήταν μία πολύ λυπηρή και εξίσου τρομακτική στιγμή για την Ελλάδα! Για όσους θέλουν να φρεσκάρουν στη μνήμη τους τη βεβήλωση που υπέστησαν οι κοπέλες αυτές με τις ευλογίες του κράτους, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στην παλαιότερη σχετική ανάρτησή μου: άξιο το ΚΕΘΕΑ! 

Και για όσους τυχόν ενδιαφέρονται να δουν το ντοκιμαντέρ της Ζωής Μαυρουδή, μια αξιέπαινη προσπάθεια ενάντια σε όσα άθλια συνέβησαν τότε, με τίτλο «ΕΡΕΙΠΙΑ - Οροθετικές γυναίκες. Το χρονικό μιας διαπόμπευσης», να πω πως η παρθενική προβολή του θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, την ερχόμενη Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, στις 7 μμ. Σημειωτέον, όσοι βρεθούμε εκεί, δε θα πληρώσουμε εισιτήριο, αφού η προβολή θα είναι ανοιχτή για όλους.