26.12.13

κανείς στην παγωνιά!

 
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του Δήμου Αιγάλεω:

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω ενημερώνει ότι όσοι εκ των συμπολιτών μας δεν έχουν στέγη μπορούν να διανυκτερεύσουν τις νύχτες με παγετό, από τις εννιά το βράδυ έως τις εννιά το πρωί (21:00-09:00), στους χώρους της  Δομής των Κοινωνικών Συσσιτίων (Πελοποννήσου 3, πρώην 15ο  Δημοτικό, πίσω από τα γήπεδα του ΔΑΚ).

Οι αίθουσες κλιματίζονται και θα προσφέρονται ζεστά ροφήματα από το προσωπικό του Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης Αιγάλεω-Χαϊδάρι.

Παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν άτομα που δεν έχουν που να μείνουν να τα ενημερώσουν για αυτή τη δυνατότητα νυχτερινής φιλοξενίας.

Φέτος το χειμώνα ας μη μείνει κανείς χωρίς στέγη.

χώρος
διεύθυνση
λειτουργία

πρώην
15ο δημοτικό σχολείο
Πελοποννήσου 3 διαμονή από 21.00 έως 9.00
δημαρχείο
Αιγάλεω
Ιερά Οδός 364
αίθουσα δημοτικού συμβουλίου
παραμονή από 09.00 έως 21.00
3ο ΚΑΠΗ
Διρού & Ρίμινι
παραμονή από 09.00 έως 21.00
6ο ΚΑΠΗ
Μεσσολογγίου 3
& Ευβοίας
παραμονή από 09.00 έως 21.00



Σημείωση: Αν τυχόν δείτε τις νύχτες κάπου στην πόλη σταματημένα τζιπάκια της Πολιτικής Προστασίας και πίσω απ’ τα οχήματα το πλήρωμα όρθιο κάτι να κανονίζει, από μακριά μάλλον θα νομίζετε πως πρόκειται για περιπολία της αστυνομίας. Τα διακριτικά μοιάζουν πολύ στο ημίφως. Πλησιάζοντας όμως θα καταλάβετε πως εκεί κοντά υπάρχει κάποιος άστεγος κι αυτό που ετοιμάζουν τα στελέχη, μάλλον είναι να προσφέρουν ένα ζεστό ρόφημα και να πουν δυο καλές κουβέντες στον άνθρωπο που διανυκτερεύει στους δρόμους. Πολλά μπράβο από μένα, ιδίως στους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας. Τους έχω δει επί το έργον και ξέρω άρα να πω πως η προσφορά τους είναι πολύ σημαντική!