12.2.14

ένα νέο κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο!


Τη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου θα εγκαινιαστεί στην πρωτεύουσα η λειτουργία ενός ακόμα Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου, με πρωτοβουλία της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης. Σκοπός του είναι η δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης και φαρμάκων, πρωτίστως σε άπορους, άνεργους και ανασφάλιστους.

Η δομή στελεχώνεται από φαρμακοποιούς, νοσηλευτές και μαχόμενους γιατρούς. Προς το παρόν, το Ιατρείο Αλληλεγγύης στη Ν. Σμύρνη, έχει εξασφαλίσει τη συνεργασία παθολόγων, καρδιολόγων, οφθαλμίατρου, ορθοπεδικού, νευρολόγου, ψυχίατρου, δερματολόγου, πνευμονολόγου, φυσίατρου, μικροβιολόγου, ακτινολόγου και αναισθησιολόγου.

Η επίσημη σχετική ανακοίνωση, εξηγεί πως πρόθεση των ανθρώπων του νέου αυτού σχήματος είναι να παλέψουν «μαζί με τους υγειονομικούς και το κίνημα αντίστασης για πλήρη, ποιοτική δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους όσοι ζουν σε αυτό τον τόπο». 

Η έκκληση που απευθύνεται για τη στήριξη του νέου ιατρείου-φαρμακείου, αφορά γιατρούς, νοσηλευτές και φαρμακοποιούς της ευρύτερης περιοχής, και βέβαια ιδιώτες. Αναλυτικότερα, οι επαγγελματίες καλούνται να συνδράμουν με όποιον τρόπο μπορούν. 

Οι ιδιώτες αντίστοιχα, καλούνται να διαθέσουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται οι ίδιοι ή να προσφέρουν εθελοντική βοήθεια, αναλαμβάνοντας υποστηρικτικές εργασίες (π.χ. γραμματείας), αλλά και τη διάδοση της είδησης. Ταυτόχρονα, η μικρότερη ή μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση από οποιονδήποτε είναι σε θέση να προσφέρει μερικά χρήματα, προφανώς είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

To δελτίο Τύπου διευκρινίζει ότι «το Ιατρείο-Φαρμακείο Ταξικής Αλληλεγγύης δεν δέχεται οικονομικές ενισχύσεις και χορηγίες από το κράτος, τον δήμο, το κεφάλαιο, τα Μ.Μ.Ε. Στηρίζεται στην υπευθυνότητα και ανιδιοτελή προσφορά των εργαζόμενων και άνεργων της πόλης  μας,  διευθύνεται  από  την  ανοιχτή  σε  όλους και  όλες  συνέλευσή  του και αποτελεί  μία  δομή  αγώνα  για  την κατάκτηση δωρεάν υγείας για όλο τον λαό».

Σε λίγες μέρες λοιπόν, όσοι χρειάζονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά δεν έχουν τους απαιτούμενους πόρους, μπορούν να επισκέπτονται το κτίριο επί της οδού Ελ. Bενιζέλου 4Β (στάση τραμ «Αιγαίου»), στη Ν. Σμύρνη. Προσωρινά, τα τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες, είναι: 6945-163488 & 6945-163697.

Το  πλήρες  πρόγραμμα  λειτουργίας  του  Ιατρείου-Φαρμακείου Ταξικής Αλληλεγγύης, θα  ανακοινωθεί  το προσεχές διάστημα. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να ανατρέχει στο ιστολόγιο της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης. 

Από μένα... θερμές ευχές για ένα δυνατό ξεκίνημα!!!