13.4.14

λησμονημένες Κυριακές

Τοσκάνη - © Marco Corso

Η Θεία Λειτουργία τελείωσε. Ο χριστιανός, ενωμένος με τον Χριστό, μετά από τη συμμετοχή του στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ή τουλάχιστον με το αντίδωρο στο χέρι και γεμάτος ειρήνη και χαρά, φεύγει από τον ναό και κατευθύνεται στο σπίτι του, όχι για να δει τηλεόραση ή να περάσει άσκοπα τον καιρό του. 

Γνωρίζει ότι με την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας δεν τελείωσε το καθήκον του για τον εξαγιασμό της ημέρας. Πολλά μπορεί να κάνει ο ζωντανός χριστιανός για να εξαγιάσει την ημέρα του Κυρίου μας.  Τα έργα αγάπης ολοκληρώνουν τον αγιασμό της ημέρας. 

Ξέρει ο χριστιανός ότι ο Χριστός τον περιμένει σε κάποιο νοσοκομείο ή σε κάποιο σπίτι όπου κάποιος "αδελφός" του ψήνεται στον πυρετό και δεν έχει κάποιον να του δώσει τα φάρμακα ή ένα ποτήρι νερό. Επίσης, μέσα σ' ένα χαμόσπιτο κάποιοι παντέρμοι γέροντες δεν έχουν ένα πιάτο φαγητό για να χορτάσουν την πείνα τους ή ένα ρούχο για να σκεπάσουν το ξυλιασμένο σώμα τους. 

Ακόμα, τα παιδιά της χήρας γειτόνισσας περιμένουν κάποιον να τους πει έναν καλό λόγο ή να τους δώσει ένα κατάλληλο βιβλίο για να βοηθηθούν, να δημιουργήσουν καλό χαρακτήρα. Πόσα έργα αγάπης δεν μπορούμε να κάνουμε την Κυριακή! 


Γεώργιος Θ. Μηλίτσης, διδάσκαλος 
Κυριακή & Χριστιανισμός
σειρά "Φτερά της Ψυχής" Ι
© Γεώργιος Θ. Μηλίτσης
Τρίκαλα, 2006
σελ. 59