6.4.14

η ομοφυλοφιλία δεν είναι ασθένεια, η ομοφοβία όμως είναι!






Αυτές οι φωτογραφίες πάρθηκαν χθες, έξω απ’ την Καπνικαρέα. Εκεί πραγματοποιήθηκε ένα δρώμενο ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσφοβία. Τη διοργάνωση Freeze Action! υπέγραψε η Colour Youth μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, δημιουργημένη από νέους ανθρώπους που ανήκουν στη λεγόμενη LGBT κοινότητα, είναι δηλαδή λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί ή τρανσέξουαλ.  

Δυστυχώς, στη χώρα μας αργεί ακόμα να ξημερώσει η μέρα που οι άνθρωποι με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό απ’ των πολλών, θα αντιμετωπίζονται με σεβασμό. Προς το παρόν, υπομένουν συχνότατα όχι μόνο τον ρατσισμό των «νορμάλ», αλλά και πράξεις ρατσιστικής βίας, ενίοτε γίνονται θύματα απάνθρωπων, εγκληματικών ενεργειών, εξαιτίας των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.  

Γι αυτό στη σελίδα πες το σ’ εμάς, υπάρχει ανηρτημένος ένας πολύ διαφωτιστικός οδηγός, για ζητήματα ομοφοβίας και τρανσφοβίας. Εκεί, μπορεί καθένας να βρει νομικές και πρακτικές πληροφορίες, γραμμένες με απλά λόγια, για το πώς μπορεί να δράσει είτε αν έχει θυματοποιηθεί προσωπικά, είτε αν το θύμα είναι κάποιος για τον οποίο ο ίδιος νοιάζεται, για παράδειγμα αν πρόκειται για συγγενή, φίλο, συμμαθητή, συμφοιτητή, συνάδελφο, γείτονα κτλ.

Το εγχειρίδιο όμως είναι χρήσιμο να διαβαστεί έτσι κι αλλιώς, μιας και εξηγεί επίσης και τι πρέπει να κάνει κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης, αν πέσει στην αντίληψή του πως κάποιος άγνωστος άνθρωπος, π.χ. στον δρόμο, στο νοσοκομείο, σε μία δημόσια υπηρεσία ή οπουδήποτε αλλού, δεχτεί λεκτική ή ακόμα χειρότερα, φυσική επίθεση. 
0
Εγώ, αν τύχαινα σε οποιαδήποτε επίθεση και δεν έκανα το παραμικρό για να βοηθήσω τον άνθρωπο που πρόσβαλλαν, αδικούσαν ή ακόμα χειρότερα τον άνθρωπο που κυριολεκτικά κινδύνευε, θα ένιωθα έπειτα πάρα πολύ άσχημα! 

«Τον έδερναν και δεν αντέδρασα», γράφει ένα απ' τα χαρτόνια που κρατούσαν τα παιδιά στο event. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να επέμβει κανείς, χωρίς να θέσει τη δική του ασφάλεια σε κίνδυνο. Ο οδηγός τα γράφει αυτά όλα πάρα πολύ ωραία.