2.4.14

δεν ξέρω για τα λεφτά, πάντως τον Ilie τον φάγαμε όλοι μαζί!

27.03.2014 o Ilie Kareli ήδη καταδικασμένος σε μαρτυρικό θάνατο



Χρόνια τώρα, απέχω συνειδητά από την τηλεοπτική εκροή. Έχοντας όμως συνεχή τριβή με πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δυστυχώς γνωρίζω σε γενικές γραμμές τη στάση που κράτησαν οι Έλληνες πολίτες τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τη δολοφονία του Ilie Kareli.

Συναίνεση είναι η λέξη που αποτυπώνει την ελληνική κοινή γνώμη αναφορικά μ' αυτό το φρικιαστικό έγκλημα. Συναίνεση που αποδεικνύεται είτε μέσω της τακτικής των περισσοτέρων, δηλαδή της σιωπής, είτε μέσω των λίγων και αιμοδιψών που τάχθηκαν δημόσια υπέρ της πρωτοφανούς αυτής βαρβαρότητας.

Ο άτυχος σαρανταδυάχρονος Αλβανός κρατούμενος, στα χέρια της ελληνικών Αρχών, υπέστη φρικτά βασανιστήρια. Όπως όλοι ξέρουμε, ήταν φυλακισμένος, δεν είχε άρα πιθανότητες διαφυγής. Επιπλέον, ήταν ποτισμένος από τους δεσμοφύλακες ο Θεός ξέρει με τι, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες ήταν σε παραλήρημα και περιφερόταν γυμνός ζητώντας σχοινί για να κρεμαστεί.

Κάπως έτσι, καταμεσής μιας φυλακής, ένας αλυσοδεμένος άντρας δέχθηκε επίθεση από ανθρώπους του Νόμου. Και παρότι ήταν εύσωμο παλικάρι, στην κατάσταση αυτή μπόρεσαν εύκολα να τον ακινητοποήσουν και να τον μεταφέρουν σε χώρο περίκλειστο. 

Κι εκεί, τον γρονθοκόπησαν, του έκαναν σειρά από εγκαύματα, του έβγαλαν νύχια, του έσπασαν πλευρά και πέλματα, τον χτύπησαν στο κεφάλι, βάλθηκαν να τον ευνουχίσουν, του έβγαλαν το ένα μάτι και τέλος του ξερίζωσαν την καρδιά, οπότε ξεψύχησε και γλίτωσε από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με την έγκυρη Αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare αλλά και σύμφωνα με πλήθος ευρωπαϊκών εντύπων, αυτές ήταν οι πρώτες ιατροδικαστικές διαπιστώσεις, ενώ σε δύο εβδομάδες αναμένεται και το επίσημο σχετικό πόρισμα. Ο Ilie Kareli κηδεύτηκε χθες στην πατρίδα του. Και εντός των δικών μας συνόρων, η προσοχή έχει στραφεί πλέον στο να ξεχαστεί το ζήτημα το συντομότερο.

Είναι σίγουρο πως δεν θα δυσκολευτεί η κυβέρνηση να επιτύχει τον σκοπό της. Ευτυχώς βέβαια, κάποιοι ούτε σιωπούν, ούτε παραβλέπουν, ούτε ξεχνάνε τις αρρωστημένες πρακτικές της εξουσίας. Κάποιοι καταδικάζουν επώνυμα τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται και ορθώνουν φωνή στεντόρεια όταν ο Νόμος μετατρέπεται σε διεστραμμένο εγκληματία.Αλλά αυτοί είναι μετρημένοι.

Θα επαναλάβω άλλη μια φορά το πως πέθανε ο Ilie Kareli, γιατί έχει σημασία. Πέθανε βίαια, μαρτυρικά, αφού του ξερίζωσαν το ένα μάτι κι ύστερα την καρδιά. Ποιοι; Μερικά διαταραγμένα-επικίνδυνα τσιράκια του Νόμου. Ο οποίος φυσικά εξουσιοδοτείται από την κοινή γνώμη. Όταν η γενική βούληση είναι υγιής, τότε κι αυτός υποτάσσεται, θέλοντας και μη.

Κοντοζυγώνει η Μεγάλη Εβδομάδα. Κι η Ελλάδα μόλις λέρωσε τα χέρια της με αίμα. Ασφαλώς, ολόκληρη η χώρα θα πάει περιχαρής το βράδυ της Ανάστασης στην εκκλησία, να λάβει το φως. Δε βαριέσαι, ας πάει. Οι πολλοί όπως θα πάνε έτσι θα γυρίσουν, δε θα ’χει αλλάξει τίποτα απολύτως. Θα είναι το ίδιο ετερόφωτοι με πριν.