26.8.14

Icheon ceramics



Το Ιντσόν είναι ένα μεγάλο χωριό στη Ν. Κορέα. Βρίσκεται περίπου μια ώρα έξω απ’ τη Σεούλ και έχει παράδοση αιώνων στην αγγειοπλαστική, μιας και ο πηλός αφθονεί στην περιοχή. Σήμερα υπάρχουν συγκεντρωμένα εκεί περίπου ογδόντα εργοστάσια κεραμικής, δηλαδή καθημερινά βρίσκονται σε χρήση περισσότεροι από τριακόσιοι κλίβανοι.

Κάθε επισκέπτης του Ιντσόν, έχει την ευκαιρία να αγοράσει τα υψηλής ποιότητας προϊόντα απ’ ευθείας από την πηγή και κυρίως, να θαυμάσει από κοντά την απολαυστική διαδικασία παραγωγής αυτών των χειροποίητων αντικειμένων, που άλλα είναι φτιαγμένα πιστά βάσει της κορεάτικης παράδοσης κι άλλα σύμφωνα με τη μοντέρνα σχεδιαστική αντίληψη.

Και για όποιον τυχόν προγραμματίζει ένα ταξίδι ως τα μέρη εκείνα, μια ωραία ιδέα είναι να φροντίσει να βρεθεί στο Ιντσόν τις μέρες που θα διεξάγεται το τοπικό ετήσιο Φεστιβάλ Κεραμικής. Αξίζει λένε ο κόπος να παρευρεθεί κανείς, γιατί στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ περιλαμβάνονται εκτός από πάμπολλα εντυπωσιακά εκθέματα, επίσης μαθήματα αγγειοπλαστικής και ψησίματος, διάφορες επιδείξεις κι άλλα πολλά και ενδιαφέροντα. Φέτος η διοργάνωση άρχισε στις 25 Απριλίου και διήρκησε ως τις 18 Μαΐου. Του χρόνου την άνοιξη άρα πάλι.

Εμείς εδώ ας αρκεστούμε στο ακόλουθο βίντεο που δείχνει ντόπιους δεξιοτέχνες του πηλού εν ώρα εργασίας. Εξήμισι λεπτά με ωραία μουσική κι ακόμα ωραιότερη εικόνα…